Klimameter

Klimameteret giver inspiration til, hvilken metode, du kan bruge, nar du skal kortlægge risiko for oversvømmelse i din kommune. Følg Klimameteret til den metode, der passer til dit behov og dine ressourcer.

Hvad kan værktøjet?

Klimameteret er udviklet for at give inspiration til kommunale beslutningstagere eller andre, der skal træffe beslutninger om klimatilpasning. Værktøjet giver en hurtig introduktion til de metoder, der findes, til at kortlægge oversvømmelsesrisiko fra henholdsvis ekstremregn og hav.

Hvornår skal værktøjet anvendes?

Klimameteret er udformet som et speedometer, hvor hastigheden svarer til kompleksiteten af analysen. For eksempel er den mest simple analyse i regnklimameteret en simpel beregning på en terrænmodel, der viser lavninger i terrænet. Denne analyse kan for nogle områder være tilstrækkelig, mens der for andre områder, for eksempel lavtliggende, kystnære byområder er behov for mere komplekse analyser. Hver metode i Klimameteret er kort teknisk beskrevet samt relateret til, hvilke anvendelsesmuligheder metoden har.

Hvad er værktøjets begrænsning?

Værktøjet er kun en kort introduktion til de forskellige tekniske metoder. Ønskes der yderligere viden om metoderne og deres begrænsninger, så skal der findes yderligere information i Klimakogebogen eller andre relevante steder.

Hvornår skal der vælges et andet værktøj/model/fremgangsmåde?

Ingen information.

Hvem står bag værktøjet?

Klimameteret er udviklet af Greve Solrød Forsyning, VandCenter Syd, DHI og Krüger og indgår i Klimakogebogen, som er finansieret af DANVA. Klimameteret er gjort interaktivt for klimatilpasning.dk af Operate.

Hvordan ajourføres værktøjet?

Værktøjet ajourføres løbende med opdatering af Klimakogebogen. Sidste opdatering var 2022 ved version 3.0.

Support og kontakt til Klimameter

Kontakt Miljøstyrelsen på klimatilpasning@mst.dk